Een PU gietvloer is een afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht, door middel van gieten. De Poly-Urethaan gietvloer wordt aangebracht in een dikte van ongeveer 3 mm waarna de vloer strak uitvloeit.
Gietvloeren kunnen geleverd worden in nagenoeg elke RAL, NCS of Sikkens kleur.

De PU-gietvloer wordt vooral in winkels en in woonhuizen, bijvoorbeeld de badkamer en toiletten, toegepast. Een PU-gietvloer is elastisch en verend, daarmee comfortabel om zonder schoenen op te lopen, en in nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar. Een PU-gietvloer voelt in tegenstelling tot bijvoorbeeld plavuizen of laminaat niet koud aan en is door het schoonmaakgemak uitermate geschikt voor woonkamers, eetkamers, keukens, toiletten, badkamers.

Speciaal voor appartementen kan Nijssen Vloeren kunststof vloeren met een extra dempende laag leveren.
PU gietvloer kan ook in betonlook gegoten worden. Een betonlook gietvloer wordt gecreëerd door twee kleuren PU gietvloer door elkaar te gieten. Door deze naadloze vloer te mengen in bijvoorbeeld twee grijstinten, ontstaat een industriële look. Een betonlook vloer kan in nagenoeg alle combinaties van kleurtinten uitgevoerd worden, waardoor een volledig andere uitstraling kan ontstaan.

PU Gietvloeren kunnen tevens ingestrooid worden met zogenaamde flakes. Dat zijn gekleurde vlokken welke in de vloer verwerkt worden.

Voor sanitaire en natte ruimtes kunnen holle hoekplinten worden gemaakt. Deze plinten zijn 60mm tot 100mm hoog en zorgen ervoor dat de vloer volledig vochtdicht is. Een holle hoek plint wordt met de vloer mee gekleurd/gegoten waardoor een strak geheel wordt.
In sommige branches zijn deze plinten verplicht.

PU gietvloer