De troffelvloer is vloeistofdicht. Hierdoor is dit product zeer geschikt voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne, zoals ziekenhuizen en restaurants, of waar gewerkt wordt met chemicaliën zoals in fabrieken is deze vloer uiterst geschikt. Tevens in huis geven de troffelvloeren een mooie en strakke uitstraling

Wat is een epoxy troffelvloer?

De troffelvoer bestaat uit kunststof vermengd met verschillende soorten zand en steentjes (0,8-1,2 en 1-2 mm). Deze combinatie van natuurlijke materialen en kunststof smeren we naadloos uit op de ondergrond. Hierna kunt u kiezen uit zijdeglans of  een matte afwerking. Troffelvloeren kunnen op bijna iedere ondergrond worden gelegd. Een strakke troffelvloer geven elke ruimte een bijzondere uitstraling. De troffelvloer is in 1200 kleuren en kleurmixen beschikbaar dus voor iedere smaak is er een troffelvloer beschikbaar.

Voor sanitaire en natte ruimtes kunnen holle hoekplinten worden gemaakt. Deze plinten zijn 60mm tot 100mm hoog en zorgen ervoor dat de vloer volledig vochtdicht is. Een troffel holle hoek plint wordt met de vloer mee gesmeerd waardoor het één geheel vormt.
In sommige branches zijn deze plinten verplicht.