Een marmerstone vloer is een vloer die uit talloze natuurlijk gekleurde marmeren steentjes bestaat.

Deze steentjes worden gewonnen in marmergroeven en behouden hij natuurlijke uiterlijk. De steentjes worden getrommeld om de scherpe delen te verwijderen. Dit geeft de marmerstone vloer een exclusievere look en hogere slijtvastheid dan die van gewone steentjes.
Het is dankzij de losse opbouw zeer goed mogelijk allerlei mooie kleur-patronen aan te brengen in marmerstone vloeren. Door de open structuur en de mogelijke kleuren wordt een marmerstone vloer ook wel een marmeren tapijt genoemd.

De marmer steentjes worden met epoxy aan elkaar geplakt en worden in sommige gevallen met een gelijksoortige epoxy dichtgezet. Dichtzetten gebeurt om de vloer stof- en waterdicht te krijgen. Dit gebeurt vaak in sanitaire ruimtes en keukens.
Dankzij de open structuur en de epoxyhars voelt een marmerstone vloer in tegenstelling tot bijvoorbeeld plavuizen of laminaat niet koud aan en is uitermate geschikt voor vloerverwarming.
Tevens zijn marmerstone vloeren door de open structuur anti-allergisch, stof valt tussen de steentjes en dwarrelt niet op, en zien er van nature schoon uit.

Een marmerstone vloer behoeft weinig onderhoud. Alleen stofzuigen is in de meeste gevallen voldoende, dweilen is niet nodig.